Cjenik električne električne energije za kućanstva

Kao najbolji dobavljač električne energije ispunjavamo obećanje koje proizlazi iz imena naše robne marke - Jeftina struja.

 

 

 

CJENIK STUPA NA SNAGU 1. siječnja 2017.

 

 

Tarifni model

 

Cijena električne energije

Naknada za opskrbu

 

JT

VT

NT

 

kn/kWh

kn/kWh

kn/kWh

kn/mjesec

Jednotarifno mjerenje (tarifni model PLAVI)

Niski napon

Cijena bez PDV

0,423

 

 

 7,40

Cijena s PDV

 0,478*

 

 

 8,36

Dvotarifno mjerenje (tarifni model BIJELI I CRVENI)

Niski napon

Cijena bez PDV

 

0,450

0,225

 7,40

Cijena s PDV

 

 0,509*

 0,254*

 8,36

 

*Od 1.1.2017. PDV na električnu energiju je 13% umjesto dosadašnjih 25%.

Iznosi izraženi s PDV-om zaokruženi su na tri decimale


Cijene su važeće za obračunska mjerna mjesta iz kategorije kućanstvo koja su raspoređena u tarifne modele plavi, bijeli i crveni.

Cijene ne uključuju naknadu za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije, troškove korištenja distribucijske mreže, eventualne druge poreze, trošarine, naknade i druga davanja koja određuju nadležne državne institucije i na koja opskrbljivač  nema utjecaja.

   

 

POJAŠNJENJE DNEVNIH TARIFNIH STAVKI


Sukladno važećim Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom (Narodne novine br. 85/2015) tarifne stavke ovise o vremenu potrošnje tijekom dana, kako slijedi: – po višoj dnevnoj tarifi (VT) obračunava se električna energija isporučena u razdoblju od 7:00 do 21:00 sat kod zimskog računanja vremena, a u razdoblju od 8:00 do 22:00 sata kod ljetnog računanja vremena. U ostalom vremenu isporučena električna energija obračunava se po nižoj dnevnoj tarifnoj stavci (NT). Jedinstvena dnevna tarifna stavka (JT) traje svaki dan između 00.00 i 24.00 sata.
INFORMACIJE O IZNOSIMA TARIFNIH STAVKI ZA KRAJNJE KUPCE IZ KATEGORIJE KUĆANSTVO


Klikom na poveznicu doći ćete na internetsku stranicu poduzeća HEP ELEKTRA d.o.o., koja obavlja javnu uslugu opskrbe električnom energijom, na kojoj se nalaze informacije o iznosima tarifnih stavki za krajnje kupce iz kategorije kućanstvo bez naknade za korištenje mreže - Tablica 1 A.

 

Vijesti

 • 20.pro.2016

  Sukladno Zakonu o tržištu električne energije, od 01. siječnja 2017. godine krajnjim kupcima tvrtke GEN-I Zagreb koji pripadaju kategoriji kućanstvo i poduzetništvo na niskom naponu omogućeno je da umjesto dosadašnja dva, dobivaju jedan objedinjeni račun za električnu energiju.

  pročitaj više >>
 • 14.stu.2016

  Obavještavamo vas o predstojećoj promjeni Uvjeta opskrbljivača GEN-I Zagreb d.o.o. za opskrbu električnom energijom krajnjih kupaca iz kategorije kućanstvo od 29. rujna 2016. (dalje u tekstu: UO), koja se provodi zbog usklađivanja s propisima i sukladno dodatnim uputama Hrvatske energetske regulatorne agencije.

  pročitaj više >>
 • 01.stu.2016

  Obavještavamo vas o promjeni Uvjeta opskrbljivača GEN-I Zagreb d.o.o. za opskrbu električnom energijom krajnjih kupaca iz kategorije kućanstvo od 29.9.2016.

  pročitaj više >>
arhiv vijesti