GEN-I o poslovnim rezultatima i aktualnim trendovima na tržištu energenata

Tvrtka GEN-I predstavila je uspješne poslovne rezultate u protekloj godini i trendove na energetskim tržištima za učinkovitu kupovinu energije u predstojećim godinama.

Dr. Robert Golob, predsjednik uprave tvrtke GEN-I naglasio je kako je odluka o intenzivnim ulaganjima u razvoj i kadrove u proteklim godinama bila ispravna te se odrazila u vidu iznimnih poslovnih rezultata: „Poslovna 2017. godina bila je prijelomna za GEN-I iz više razloga: iza nas je početak uspješne ponude solarnih elektrana za samoopskrbu, koje smo u vrlo kratkom razdoblju postavili više od 300. Pored toga smo u 2017. godini ostvarili odlične poslovne rezultate s više od 2,3 milijarde eura prihoda, što je značajnih 50 posto više od planiranog. Neto dobit iznosila je 13,5 milijuna eura, što je 84 posto više u usporedbi s 2016. godinom a s 51,5 TWh prodane energije na 22 europska tržišta godina je u svakom pogledu bila rekordna.” GEN-I je tako ponovno potvrdio ugled jednog od najbrže rastućih energetskih poduzeća u Europi. Inače, upravo su usmjerenost na budućnost, inovativnost i fleksibilnost glavne značajke tvrtke GEN-I i prava kombinacija za suočavanje s izazovima koje donose stalno promjenjivi tržišni uvjeti.

Pažljivo praćenje događanja na međunarodnim energetskim tržištima tvrtki GEN-I omogućava uspješno prognoziranje trendova, zahvaljujući čemu može pravilno i pravovremeno savjetovati poslovne partnere.

„Ponosni smo što su se naše prošlogodišnje preporuke kupcima pokazale ispravnima, budući da smo ih savjetovali da ne čekaju s odlukom o kupovini energije, jer su cijene električne energije nakon toga počele značajno rasti,” naglasio je mag. Bojan Kumer, direktor prodaje GEN-I te u nastavku objasnio: „Onim partnerima koji nisu postupili u skladu s našim tadašnjim preporukama te su propustili pravi trenutak za kupovinu kasnije smo, tijekom godine, preporučili još samo strukturirane kupovine, budući da fiksne cijene više nisu omogućavale kupovinu po održivoj cijeni. Samo sa strukturiranim proizvodima smo kupcima mogli garantirati optimizaciju kupovine s nižim troškovima. Tako je većina partnera  uzimajući u obzir naše preporuke uspješno premostila prošlogodišnje razdoblje pretjerano visokih cijena električne energije i sada participira u uštedama od 10 posto i više.”

„Početak ove godine obilježilo je padanje cijena električne energije. Obrat kretanja cijena na tržištu električne energije koji se dogodio krajem studenog 2017. godine još traje“, kaže dr. Dejan Paravan, direktor strateških inovacija u tvrtki GEN-I. „Tijekom zadnja tri mjeseca cijene električne energije na veleprodajnom tržištu pale su za 20 posto te se približavaju cjenovnim razinama s početka prošle godine. Zato danas ona poduzeća koja su prošle godine zbog neaktivnosti donijela loše odluke vezane uz isporuku u 2018. godini imaju priliku da za predstojeće godine poboljšaju svoju nabavnu strategiju.”  

Ostale aktualne obavijesti