GEN-I na 7. Susretu partnera predstavio aktualne trendove na tržištu električne energije

Grupa GEN-I, jedan od najvećih trgovaca električne energije u Srednjoj i jugoistočnoj Europi održala je u ponedjeljak, 17. ožujka u svojoj središnjici u Krškom 7. Susret partnera Grupe GEN-I, na kojem su po prvi puta prisustvovali partneri iz Hrvatske. Susret kojem je tijekom sedam godina prisustvovalo više od 650 sudionika, i ovaj put bio je izvanredna prilika za razgovor o nizu aktualnih tema vezanih uz tržišta električne energije i plina, očekivanim regulatornim promjenama u okruženju, ali i o savjetima koje Grupa GEN-I daje za kupovinu električne energije i zemaljskog plina.

 

Tijekom susreta objavljeni su i rezultati poslovanja u 2013. godini. Grupa GEN-I je u 2013. godini ostvarila 74 milijuna kuna (9,8 milijuna eura) čiste dobiti, što je porast od 18,8 posto u usporedbi s 2012. godinom. Tijekom prošle godine Grupa je prodala 24,3 TWh električne energije i 0,9 TWh prirodnog plina te ostvarila 9,8 milijarde kuna (1,28 milijarde eura) prihoda.

 

Prošla godina bila je iznimno značajna i uspješna za GEN-I na hrvatskom tržištu, gdje je GEN-I Zagreb prvi i najveći alternativni opskrbljivač električne energije krajnjim korisnicima. U lipnju 2013. Grupa je napravila važan iskorak započevši s opskrbom kućanstava i malih poduzeća električnom energijom u sklopu ponude Jeftina struja.

 

Tvrtka GEN-I Zagreb je u 2013. godini ostvarila 701 milijun kuna (90 milijuna eura) poslovnih prihoda, od toga 180 milijuna kuna (19,7 milijuna eura) od prodaje električne energije poslovnim partnerima i kućanstvima na domaćem tržištu, što je čak četiri puta više u usporedbi s 2012. godinom. Tvrtka je dobila 968 novih poslovnih korisnika te od tržišnog udjela od 1 % u siječnju 2013. godine poskočila na udio od 5 % hrvatskog tržišta električne energije krajem prosinca prošle godine.