GEN-I Zagreb među top 10 hrvatskih izvoznika

Tvrtka GEN-I Zagreb zaključila je 2017. godinu na visokom osmom mjestu ljestvice hrvatskih izvoznika s prihodom (od izvoza) u iznosu od 158 milijuna eura odnosno 1,17 milijardi kuna, što predstavlja porast od 57,8 posto u usporedbi s prethodnom godinom. Adekvatnom strategijom te prilagođavanjem hrvatskom energetskom tržištu, GEN-I je ostvario najviše prihode od izvoza u odnosu na druge ponuditelje električne energije.

Izvor: Poslovni dnevnik i Bisonde d.o.o.

Cilj tvrtke je povećati i udio na hrvatskom tržištu, a to postiže nuđenjem cjenovno prihvatljive ponude električne energije i plina, prilagođavanjem potrebama klijenata, brzom i učinkovitom uslugom, informiranjem potrošača o mogućnosti zamjene opskrbljivača te širenjem ponude. Jedan od primjera širenja ponude inovativnim uslugama je i mogućnost otkupa električne energije proizvedene iz fotovoltičnih elektrana, koju GEN-I od ove godine nudi svojim korisnicima i na hrvatskom tržištu, čime se ujedno potvrđuje predanost cijele grupe zelenoj energiji te smanjenju ugljičnog otiska. 

Na hrvatskom tržištu GEN-I na području prodaje električne energije ostaje usmjeren opskrbi malih i srednjih poduzeća te kućanstava dok na energetskom tržištu jugoistočne Europe Grupa GEN-I namjerava ostati najprodorniji i najpouzdaniji igrač. Cilj Grupe je ostati najbolji izbor za sve segmente energetskog lanca, uključujući optimizaciju proizvodnje, trgovanje te optimizaciju upotrebe energenata, što ostvarujemo uravnoteženjem globalnih trgovačkih principa, prilagođavanjem lokalnim tržištima, inovativnim pristupom te njegovanjem dugoročnih partnerskih odnosa.

Inovativnost je glavna značajka Grupe GEN-I, a GEN-I Zagreb je kao dio Grupe spreman svoje znanje i iskustvo usmjeriti na inovacije koje su hrvatskom energetskom sektoru svakako potrebne.