GEN-I Zagreb započinje s opskrbom 35 ministarstava i ureda države uprave RH od 1.siječnja 2014. godine

ZAGREB, 08. studenog 2013. –  Tvrtka GEN-I Zagreb d.o.o i Državni ured za središnju javnu nabavu danas su potpisali okvirni sporazum za opskrbu električnom energijom 35 ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj te pravosudnog sustava. Ovaj sporazum predstavlja podlogu za potpisivanje pojedinačnih ugovora sa svakim od ministarstava i ureda, što se planira u sljedećih nekoliko tjedana.

Sporazum vrijedan 93 milijuna kuna bez PDV-a potpisali su predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu Dario Janković i dr. sc. Dejan Paravan, izvršni direktor prodaje Grupe GEN-I i direktor tvrtke GEN-I Zagreb d.o.o. Vrijednost ugovora je čak 16 milijuna kuna manja od procijenjene vrijednosti nabave koja je iznosila 109 milijuna kuna. Važno je istaknuti kako je tvrtka GEN-I uspjela osigurati da cjelokupna energija koju će isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora.

„Suradnja s najvišim državnim tijelima Republike Hrvatske predstavlja potvrdu ozbiljnosti, kvalitete i profesionalnosti tvrtke GEN-I. Vjerujemo kako ćemo ostvarenim uštedama za Vladu RH i kvalitetom usluge opravdati ukazano povjerenje,“ izjavio je dr. sc. Robert Golob, predsjednik Uprave Grupe GEN-I, kao jedan od supotpisnika sporazuma.

„Ovim potpisivanjem uspješno je završen postupak javne nabave u kojem je tvrtka GEN-I Zagreb d.o.o. odabrana kao ekonomski najpovoljniji ponuđač. U sljedećem razdoblju slijedi potpisivanje ugovora s pojedinačnim tijelima, a početak migracije na novog opskrbljivača očekuje se 1. siječnja 2014. godine. Ukupno je ovim sporazumom obuhvaćeno 35  ministarstava i ureda državne uprave u Hrvatskoj te pravosudnog sustava, odnosno oko 300 pravnih subjekata s oko 1.500 mjernih mjesta,“ izjavio je Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu.